Τί είναι το ψυκτικό μέσο R32?

Τα κλιματιστικά επιβαρύνουν το περιβάλλον, γιατί διαθέτουν ψυκτικό μέσο, το οποίο αν διαρρεύσει στην ατμόσφαιρα, επιδεινώνει το φαινόμενο του θερμοκηπίου. To R-32 είναι ένα ψυκτικό υγρό, το οποίο χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια ως συστατικό του ψυκτικού υγρού R-410 (50% R-32 και 50% R-125) και είναι φιλικό προς το περιβάλλον καθώς δεν επηρεάζει την τρύπα του όζοντος. Επίσης, έχει χαμηλότερο GWP (675) σε σχέση με τα ψυκτικά υγρά που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα. Το GWP(Global Warming Potential) είναι το Δυναμικό Πλανητικής Αύξησης της Θερμοκρασίας) και μας δείχνει τις πιθανές επιπτώσεις ενός ψυκτικού στην υπερθέρμανση του πλανήτη σε περίπτωση που απελευθέρωθεί στην ατμόσφαιρα. Επιπλέον, το R-32 μπορεί να ανακυκλωθεί πιο εύκολα και να ξαναχρησιμοποιηθεί καθώς δεν είναι μίγμα αλλά ομογενές ρευστό.

To R-32 λόγω της ειδικής σύστασης του είναι ικανό να μεταφέρει αποτελεσματικά την θερμότητα και έως και 10% πιο αποδοτικά με μείωση της κατανάλωσης σε σχέση με τα υπόλοιπα ψυκτικά ρευστά.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του R-32 είναι ότι είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Ωστόσο, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και τα άλλα πλεονεκτήματα που διαθέτει:

  • Μειώνει σημαντικά το κόστος συντήρησης
  • Αναβαθμίζει τα επίπεδα άνεσης που προσφέρει το κλιματιστικό στον χώρο σας
  • Αυξάνει την ενεργειακή αποδοτικότητα της κλιματιστικής μονάδας σε σύγκριση με το R410
  • Με έως 30% λιγότερο ψυκτικό μέσο, μπορεί να μεταφέρει την ίδια θερμότητα με το R410A

Αφήστε μια απάντηση

Μετάβαση στο περιεχόμενο